Voor analyse en remarketing doeleinden wil je doelgroepen configureren in Google Analytics. Wanneer je dit correct instelt kan je cookies segmenteren (zeg maar: "mensen in hokjes stoppen" 😉).

• Log in bij Google Analytics
  • Ga naar Beheerder
  • Klik op Doelgroepdefinities
  • Ga naar Doelgroepen
  • Klik op Nieuwe Doelgroep
  • Google stelt een aantal aanbevolen doelgroepen voor, in dit voorbeeld kiezen we voor "Gebruikers die een doelconversie hebben voltooid" (zodat je deze doelgroep bijvoorbeeld kan uitsluiten voor remarketing campagnes)
  • Vul bij Duur van lidmaatschap in hoeveel dagen deze personen tot dit segment behoren. Kies een dag tussen de 1 en 540 dagen. In ons voorbeeld kiezen we voor 30 dagen (het is waarschijnlijk dat de persoon mogelijk na 30 dagen weer interesse heeft om terug te komen).
  • Vul bij Doelgroepnaam een eigen gekozen naam in
  • Klik op Volgende stap
  • Kies bij Bestemmingen toevoegen voor de gewenste accounts
  • Klik op Publiceren

Je kan bovenstaande stappen herhalen en zo meerdere doelgroepen aanmaken. Denk goed na over interessante doelgroepen of vraag een expert van Briq Bookings om hulp.